Welcome to my blog

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ολλανδία : Το Volendam είναι ένα παλιό ψαροχώρι , με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά

Το Βόλενταμ (Volendam) είναι ένα παλιό ψαροχώρι  στη Βόρεια Ολλανδία και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βόρεια του Άμστερνταμ. Είναι ένας τουριστικός προορισμός όπου καθημερινά έρχονται εκατοντάδες τουρίστες για να απολαύσουν την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη θέα στο λιμάνι. Τα μικρά σπίτια πίσω από το λιμάνι στο Doolhof, με τις κόκκινες στέγες, τις κομψές προσόψεις και τις πολυάριθμες διακοσμήσεις με λουλούδια θα σε κάνουν να αισθανθείς την αυθεντική ατμόσφαιρα του παρελθόντος. Εδώ βρίσκεται και ένας πραγματικός λαβύρινθος στενών δρόμων, γεφυρών και καναλιών όπου το καλύτερο είναι να χαθείς!!! Αυτή είναι η πιο αυθεντική περιοχή που προσέλκυσε και υποδέχτηκε πολλούς καλλιτέχνες και ζωγράφους στην πόλη τον 19ο αιώνα.

Το Μουσείο Volendam : παρουσιάζει στον επισκέπτη πλούσια εκθέματα που αφηγούνται την ιστορία και τις παραδόσεις αυτού του διάσημου ψαροχωριού . Συνήθειες και έθιμα, τυπικό φαγητό, ρούχα με ιστορία εκατοντάδων ετών . Εκτός από πολυάριθμους πίνακες, ρούχα και κοσμήματα εποχής , σε αυτό το μουσείο φυλάσσονται πολλά μοντέλα πλοίων και σκαφών.

Τυροκομείο Volendam : Αν έρθετε στο Volendam, πρέπει να δοκιμάσετε το εξαιρετικό τυρί του, την ολλανδική Gouda. Το Volendam Cheese Factory είναι το κατάλληλο μέρος για να έχετε μια διαδραστική εμπειρία ανακαλύπτοντας αυτό το παραδοσιακό φαγητό. Στο Cheese Factory, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το τυπικό έδεσμα αλλά και να ανακαλύψετε πολλές πληροφορίες για τη γέννηση, την παραγωγή και τη διάδοσή του. Στην πραγματικότητα, το τυροκομείο Volendam δεν είναι μόνο ένας χώρος παραγωγής αλλά και ένα μικρό μουσείο . Εδώ μπορείτε να μάθετε για όλη τη διαδικασία παραγωγής τυριού, να συμμετάσχετε σε γευσιγνωσίες με οδηγό , ακόμη και να αγοράσετε τυρί. Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας του είναι Νοέμβριος - έως τα μέσα Μαρτίου 10:30-17:00 , μέσα Μαρτίου-Νοέμβριο 09:30-18:30

Οι ευκολότεροι τρόποι για να φτάσετε στο Volendam είναι :

 Κάντε κράτηση για μια ημερήσια εκδρομή που είναι ο ευκολότερος τρόπος μετάβασης στο Volendam , το βάουτσερ κοστίζει 35€.

Αν προτιμάτε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς , το εισιτήριο λεωφορείου κοστίζει 7€ και ισχύει για όλη την ημέρα . Το εισιτήριο ισχύει επίσης και για επισκέψεις στο Μάρκεν και άλλα κοντινά χωριά. Όλα τα λεωφορεία αναχωρούν από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου