Welcome to my blog

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στοκχόλμη : Η αγορά τροφίμων Östermalm Saluhall, υπάρχει από το 1880

  Η  Αγορά τροφίμων  «Östermalms Saluhall»  στη Στοκχόλμη  χτίσθηκε το  1880  και είναι ένα κτίριο εξαίσιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς . Εκτός από τα καταστήματα  στους χώρους της θα βρείτε πολλά εστιατόρια και καφετέριες, όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά σουηδικά  ντελικατέσεν, με έμφαση στα θαλασσινά !!!!




















Στοκχόλμη : Μία από τις πιο όμορφες, ζωντανές και κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά

Info : Η πρωτεύουσα της Σουηδίας γνωστή και ως Βενετία του Βορρά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εξαιρετική αρχιτεκτονική της , την πανέμορφη παλιά πόλη Γκάμλα Σταν , τα μεγάλα πάρκα και την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν παντού.  Οι κάτοικοί της κινούνται πάνω σε 14 νησάκια μέσω πολυάριθμων γεφυρών, ανάμεσα στη λίμνη Malaren και τη Βαλτική, απολαμβάνουν τη φύση στα καταπράσινα πάρκα και πίνουν στην υγειά του αρχιπελάγους, το οποίο έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα της περιοχής. Η Στοκχόλμη είναι γνωστή και για τις «λευκές νύχτες» της, όπου το φαινόμενο ξεκινάει τέλη Μαΐου και διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο. Εκείνη την περίοδο, σουρουπώνει νωρίς και ξημερώνει πολύ γρήγορα!!!
 
 




























Στοκχόλμη : Η ομορφότερη πόλη της Σκανδιναβίας !!!!!

 Στη Στοκχόλμη  έφτασα με τρένο από την Κοπεγχάγη  διανύοντας το μεγαλύτερο μέρος  της  ειδυλλιακής και  καταπράσινης σουηδικής εξοχής !!!! Για τους Σουηδούς, η Στοκχόλμη θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας  αν και ο τίτλος διεκδικείται επίσης από την Κοπεγχάγη  (που σημαίνει «το λιμάνι των εμπόρων») . Η  όμορφη  Στοκχόλμη,   εκτείνεται πάνω σε 14 νησιά  είναι φλάτ , ματζόβολη για περπάτημα  και  γεμάτη από  τουριστικές ατραξιόν και  ιστορία για τους επισκέπτες της. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έφτασα στη   Στοκχόλμη ήταν να επισκεφτώ τη παλιά συνοικία  Gamla Stan μια  απο τις πιο καλό-διατηρημένες Μεσαιωνικές πόλεις-κέντρα στον κόσμο και  Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς , περπατήσαμε  στα γραφικά σοκάκια της με τα καφέ, τις γκαλερί και τις αντικερί.

   Βεβαίως  αξίζει να επισκεφτείτε το Δημαρχείο όπου φιλοξενείται η απονομή των Βραβείων Νόμπελ και  να «σκαρφαλώστε» στον πύργο του  αν θέλετε να έχετε μια  πιο ολοκληρωμένη θέα της πόλης. Να μην ξεχάσετε όμως να δείτε  και  το διεθνώς γνωστό ναυτικό Μουσείο Βάσα ( Vasa ), που είναι το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα Μουσείο της χώρας και στο οποίο εκτίθεται ένα τεράστιο  πολεμικό πλοίο (τύπου Vasa ) του 1628 . Για το τέλος θα σας πρότεινα να κάνετε  μια  βόλτα με πλοιάριο (boat trip) που θα σας δώσει και μια διαφορετική οπτική της μεγαλύτερης και ίσως ομορφότερης πόλης της Σκανδιναβίας !!!