Welcome to my blog

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Λουτράκι-Αριδαίας : Τα Λουτρά Πόζαρ

Info : Στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, μόλις 13 χιλιόμετρα από την Αριδαία και 25 από την Έδεσσα βρίσκονται τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ. Τεράστια πλατάνια, το ποτάμι που κατηφορίζει στο φαράγγι και ο ήχος των νερών που ταξιδεύει τους επισκέπτες, συνθέτουν το παραμυθένιο σκηνικό των Λουτρών Πόζαρ. Οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μία μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, εστιατόρια, πισίνες και αποδυτήρια, προσφέροντας στον επισκέπτη εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών. Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ αναβλύζουν σε υψόμετρο 390 μέτρων. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής, το οποίο εισχωρεί στο έδαφος σε μεγάλο βάθος, εκεί θερμαίνεται, στη συνέχεια ανεβαίνει ψηλότερα και σταδιακά εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα στοιχεία. Τα ιαματικά θερμά νερά των Λουτρών Πόζαρ έχουν σταθερή θερμοκρασία 37ο  C ενώ η θερμοκρασία άλλων φυσικών πηγών μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 60ο  C.

Το υδροθεραπευτήριο :  Εκτός από το εξωτερικό φυσικό σπα , η Λουτρόπολη του Πόζαρ έχει να σας προσφέρει κι άλλες εμπειρίες στο «Αλεξάνδρειο» υδροθεραπευτήριο. Στο σύγχρονο κτίριο που έχει δημιουργηθεί υπάρχουν 11 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες χωρητικότητας έως 6 ατόμων, οι οποίες λειτουργούν prive με ραντεβού διάρκειας 30 λεπτών από τις 07:00πμ έως τις 02:00πμ.  

Food :  Το φαγητό στη ταβέρνα της “Μπουμπούς”  ξυπνάει αναμνήσεις από τα παλιά γιατί μας φέρνει στο νου τις μαμαδίστικες γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε .  Μαγειρευτά φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά του τόπου ,μεγάλη ποικιλία ορεκτικών που θα σας ενθουσιάσουν καθώς και μια σειρά από πιάτα της ώρας με βάση το κρέας που θα σας χαρίσουν υψηλές  γαστρονομικές απολαύσεις!!! Το ταβερνάκι της «Μπουμπούς» βρίσκεται στην Όρμα της Αλμωπίας , Τηλ: 23840-94184   Στην πλατεία του χωριού Όρμα κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και δίπλα σε γάργαρα νερά θα βρείτε το εστιατόριο “Διόνυσος” , καλομαγειρεμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας με  σεβασμό και γνώση αλλά και χειροποίητες σούβλες . Τηλ : 23840-94410 , 6974068270