Welcome to my blog

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Χανιά : Στη χερσόνησο της Γραμβούσας

INFO : Στα βορειοδυτικά της Κρήτης ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφτεί την χερσόνησο της Γραμβούσας στα δυτικά της οποίας απλώνεται η μαγευτική παραλία του Μπάλου. Στη κορυφή μάλιστα της Γραμβούσας  υπάρχει ένα κάστρο το οποίο έχτισαν οι Βενετοί και το χρησιμοποιούσαν ως φρούριο ενάντια στους επίδοξους κατακτητές που κατά καιρούς θέλησαν να το καταπατήσουν.Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να κυριεύσουν το κάστρο δωροδοκώντας το Βενετό φρούραρχο!!! Η παραλία του Μπάλου είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες τις Μεσογείου. Πολύ ψιλή άσπρη και κόκκινη άμμος, ρηχά νερά και σε κάποιο σημείο μια λιμνοθάλασσα με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά.
 
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ : Για να φτάσετε ως την Γραμβούσα και την παραλία του Μπάλου, μπορείτε να πάρετε ένα από τα καραβάκια που καθημερινά ξεκινούν από το λιμανάκι του Κισάμου (Καστέλι). Η παραλία του Μπάλου είναι προσβάσιμη και από την ξηρά. Ακολουθώντας με αυτοκίνητο έναν δύσκολο χωματόδρομο φτάνετε έως ένα σημείο, και από ’κει αρχίζει η κατάβαση με τα πόδια, μια ευκαιρία να δείτε πολλές από τις ομορφιές που έχει Κρήτη.
 
 
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ: Όταν πάτε στις υπέροχες παραλίες να έχετε μαζί σας νερό και ομπρέλα γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και καθόλου σκιά !!!
 








Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Λιμενάρια : Η παραλία των μεταλλείων



Info : Βρίσκεται κοντά στα Λιμενάρια και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του περιβάλλοντα χώρου της. Μια μοναδική παραλία όπου η βαυαρική βιομηχανική αρχιτεκτονική του περασμένου αιώνα ξεφυτρώνει γοητευτική μέσα από το πευκόδασος για να καταλήξει, μαζί με αυτό στα κύματα της νότιας Θάσου. Ένα παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας σιδήρου, παλιά καμίνια, υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης καθώς και ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μια παραλία με σκουρόχρωμη αμμουδιά και βότσαλα και βαθιά πεντακάθαρα νερά. Προσεγγίζεται είτε από μονοπάτι από το λιμάνι είτε από σύντομο χωμάτινο δρόμο και βρίσκεται κάτω από τα εντυπωσιακά εγκαταλειμμένα κτίρια που στέγαζαν τα γραφεία των παλιών Μεταλλείων.  
 












ΘΑΣΟΣ : Το Παλατάκι των Λιμεναρίων που καταρρέει !!!!!!

Info:  Το έτος 1903 η Γερμανική μεταλλευτική εταιρεία Speidel-Pforzeheim ζήτησε και έλαβε από την Οθωμανική κυβέρνηση το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τα μεταλλεύματα των ψευδαργυρούχων, μολυβδούχων και αργυρούχων κοιτασμάτων της Θάσου. Έτσι ιδρύθηκε η εταιρεία Μεταλλείων Θάσου στα Λιμενάρια , με το διακριτικό όνομα Ακτή Μεταλλείων. Κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων η εξόρυξη σταματά και τα μεταλλεία, το 1913 περιέρχονται στο ελληνικό κράτος. Πάνω στο λόφο, που δεσπόζει της παραλίας στην οποία έφταναν τα βαγονέτα με τα μεταλλεύματα και φορτώνονταν στα καράβια για τη Γερμανία, χτίστηκε το Παλατάκι, που ήταν το διοικητήριο της γερμανικής εταιρείας. Το κτίριο υπάρχει μέχρι τις μέρες μας, αφού έχει κηρυχθεί διατηρητέο αλλά βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο στη….. λήθη του χρόνου .


 
 







Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Χανιά : Ένας αγαπημένος προορισμός

Τα Χανιά είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, και κάθε χρόνο προσελκύει  χιλιάδες τουρίστες  από όλη την υφήλιο. Η παλιά πόλη των Χανίων αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο, για το οποίο έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές για τη διατήρηση και προβολή του ιστορικού της χαρακτήρα. Η πόλη των Χανίων είναι χτισμένη -σύμφωνα με την αρχαιολογική έρευνα- στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, που σύμφωνα με τη μυθολογία ιδρύθηκε από τον βασιλιά Κύδωνα και ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης, όπως ανέφερε ο Όμηρος, ενώ οι Κυδωνιώτες υποτίθεται ότι ήταν μια προελληνική φυλή. Ο πολιτισμός, η ιστορία , η παράδοση, τα προϊόντα της Κρητικής γης , οι τοπικές γεύσεις και η μοναδική κρητική διατροφή, οι παραδεισένιες παραλίες, τα επιβλητικά φαράγγια, τα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας όπου οι ντόπιοι μοιράζονται τις παραδόσεις τους, την υπέροχη κουζίνα και το γενναιόδωρο πνεύμα τους , οι αμέτρητες εκκλησιές , τα πανέμορφα γραφικά ξωκλήσια και τα ιστορικά μοναστήρια που υπάρχουν στο νομό  Χανίων, αποτελούν έναν ανεκτίμητο «θησαυρό» για κάθε επισκέπτη .