Welcome to my blog

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ιθάκη : Το «μυθικό» νησί του Ιονίου

Ιθάκη το «σμαράγδι» του Ιονίου Πελάγους , το νησί της Πηνελόπης και του Οδυσσέα, το νησί σύμβολο της νοσταλγίας για την πατρίδα, ταξιδεύει μέσα από τον μύθο της Οδύσσειας στα πέρατα του κόσμου. Το Βαθύ είναι η πρωτεύουσα του νησιού , μια μικρή, καταπράσινη και γραφική κωμόπολη με το σήμα κατατεθέν στον κόλπο της ,το νησάκι Λαζαρέτο με το μικρό ξωκλήσι του Σωτήρα χτισμένο το 1668. Το Βαθύ έγινε πρωτεύουσα της Ιθάκης το 1500μ.Χ και σήμερα έχει περίπου 1800 κατοίκους. Κατά την περιήγησή σας στο γραφικό Βαθύ που διατηρεί την παραδοσιακή δόμηση, θα επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο, τον ναό του Αγίου Νικολάου και βέβαια μην ξεχάσετε σε ένα από τα ταβερνάκια της παραλίας να τιμήσετε την θαλασσινή κουζίνα του νησιού και κάποια τοπικά πιάτα . Όσο για τις παράλιες της Ιθάκης είναι πανέμορφες ,βοτσαλωτές, με  τυρκουάζ νερά.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ : την τοπική σπεσιαλιτέ του νησιού το ψάρι σαβόρο ένα πιάτο με ιταλικές επιρροές . Πρόκειται στην ουσία  για μια σάλτσα από ξύδι, ελαιόλαδο, αλεύρι, σκόρδο και δεντρολίβανο, που χύνουν πάνω από το ψάρι . Επινοήθηκε για να μπορούν οι παλιές νοικοκυρές , να διατηρούν τα ψάρια για περίπου μια βδομάδα τις εποχές εκείνες που δεν υπήρχαν ψυγεία.












Scorpios : Changed hands the legendary island of Onassis



Scorpios  it was the private "paradise island" of the world known Greek tycoon Aristotelis Onassis, husband of Jacky Kennedy - Onassis and lover of Maria Kallas. Scorpios is full of green trees and beautiful flowers and surrounded by emerald green crystal waters. Athina Onassis Roussel, granddaughter of Greek tycoon sold the scorpion a few months ago for 117 million dollars in Rybolovleva Ekaterina, daughter of Russian billionaire Dmitry Rybolovlev. So Scorpios island changed hands after all these years. Who does not really remember the paparazzi chasing Onassis and the famous guests in the beaches of Scorpios?









 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σικάγο : Το Πλανητάριο Άντλερ (Adler Planetarium and Astronomy Museum)

Το Πλανητάριο Adler στο Σικάγο ήταν το πρώτο που χτίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ήταν δωρεά του φιλάνθρωπου Max Adler . Άνοιξε τις πύλες του στις 12 Μαΐου του 1930  και βρίσκεται στην περιοχή Campus  Museum  δίπλα στη λίμνη Μίσιγκαν . Οι πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του από την δεκαετία του ’90 προσφέρουν στον επισκέπτη δυο μεγάλες αίθουσες το Sky Theater  που διαθέτει έναν παραδοσιακό προβολέα της  Zeiss και το StarRider Theater όπου μέσω ενός υπολογιστή-προσομοιωτή  ο επισκέπτης  μπορεί να απολαύσει μια εικονική βόλτα στο αχανές σύμπαν. Υπάρχουν βέβαια και οι εκθέσεις που αναφέρονται λεπτομερώς στην ιστορία της αστρονομίας και ένα μεγάλο τηλεσκόπιο για παρατήρηση . Η γενική είσοδος είναι 7$ για τους ενήλικες και 5$ για τα παιδιά , ενώ για τα πακέτα ξενάγησης «Galaxy Package» ου περιλαμβάνει μια παράσταση και ηχητική ξενάγηση) οι τιμές είναι 16$ για τους ενήλικες και 14 $ για τα παιδιά , και το «Universe Package» (με 2 παραστάσεις και ηχητική ξενάγηση) είναι 20 $ για τους ενήλικες και 18 $ για τα παιδιά .