Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

           


                               Σινάϊα
                                                                      
Η πόλη ονομάζεται και "Διαμάντι των Καρπαθίων" καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. H γραφική Sinaia εξελίχτηκε σε σημαντικό θέρετρο όταν ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ αποφάσισε να χτίσει εκεί τη θερινή κατοικία του, το εκπληκτικό Παλάτι Peles, το 1870 που μέχρι σήμερα αποτελεί σύμβολο της περιοχής και της χώρας. Επίσης, πολύ κοντά στο παλάτι βρίσκεται και το φημισμένο Μοναστήρι του Καντακουζηνού ενώ το χιονοδρομικό   κέντρο έχει εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή προορισμό τα τελευταία χρόνια.


                           Μπρασόφ

Αναμφίβολα  το Μπρασόφ  αποτελεί την πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας, και  πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας. Στη πόλη αυτή  βρίσκεται το κάστρο κόμη  Μπράν, που αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες καθημερινά. Το κάστρο είχε αρχικά χτιστεί από ιππότες ως οχυρό αλλά τον 15ο αιώνα πέρασε στην κατοχή του πρίγκιπα Βλαντ Τέπες της Βλαχίας (πρόκειται για τον Βλαντ τον Ανασκολοπιστή, γνωστό και ως κόμη ''Δράκουλα''). Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραμ Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον κόμη ''Δράκουλα''.

                                Σίμπιου

Με τους λιθόστρωτους δρόμους και τα χαρακτηριστικά - αγγλοσαξονικού τύπου - σπίτια της, η πόλη της Σίμπιου στην Τρανσυλβανία είναι ένα υπαίθριο μουσείο. Γεμάτη ιστορία, η πόλη προσφέρει στον επισκέπτη πάμπολλα πολιτιστικά αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων μεσαιωνικά φρούρια και 15 μεγαλοπρεπείς εκκλησίες. Δεν είναι τυχαίο,  που η Ευρωπαϊκή Ένωση   την επέλεξε  ως  Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου