Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

AΞΕΧΑΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ: Εδιμβούργο και........Highlands of Scotland :


INFO :  Το Εδιμβούργο είναι μια εντυπωσιακή πόλη η οποία χωρίζεται στα δυο τόσο από γεωγραφικής όσο και αρχιτεκτονικής άποψης – την ιστορική Παλιά Πόλη (Old Town), με τα φιδογυριστά δρομάκια της και τις αριστοκρατικές νεο-κλασσικές προσόψεις της Γεωργιανής αρχιτεκτονικής Νέας Πόλης (New Town). Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στο βασιλικό μίλι (Royal Mile), ένα δίκτυο ιστορικών διακλαδιζόμενων δρόμων, και να ακολουθήσουν τα βήματα των γνωστότερων φιγούρων στην ιστορία της Σκωτίας από την Mary, Βασίλισσα της Σκωτίας έως τον Robert Louis Stevenson. Το κάστρο του Εδιμβούργου αποτελεί σημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ταξιδεύει τους επισκέπτες στην καρδιά της ιστορίας του έθνους μέσω των εκθεμάτων του- τα σκωτσέζικα κοσμήματα του στέμματος και την πέτρα του πεπρωμένου ( Stone of Destiny ). Η πρωτεύουσα είναι επίσης μια σύγχρονη, δυναμική πόλη τέχνης και κουλτούρας με τα μουσεία, τις αίθουσες τέχνης, τα πανεπιστήμια και τα φεστιβάλ της .
The Highlands of Scotland : Η περιοχή των Χάιλαντς βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκοτίας είναι βραχώδης και άγονη αλλά γεμάτη με λίμνες και μικρά ποτάμια που ξεπροβάλλουν πίσω από βράχους . Πρωτεύουσα της περιοχής αυτής είναι η πόλη Ινβερνές (Inverness) που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νες, και από τον 12ο αιώνα ήταν η έδρα των Σκοτσέζων βασιλιάδων . Μερικά λεπτά έξω από το Ινβερνές βρίσκονται τα περισσότερα αποστακτήρα ουίσκι , σας προτείνουμε όμως να επισκεφτείτε το παλαιότερο από αυτά που λειτουργεί από το 1824 , ονομάζεται Macallan και μόλις περάσετε την πόρτα του θα διαβάσετε την πινακίδα που γράφει με μεγάλα γράμματα …….. «Ησυχία παρακαλώ, το ουίσκι κοιμάται».

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ : Το είχα «τσεκάρει» στις σημειώσεις μου να μην το ξεχάσω , να επισκεφτώ οπωσδήποτε την ιστορική πόλη του Στέρλινγκ, όπου έλαβε χώρα το 1297 μία από τις μεγαλύτερες μάχες Σκωτίας-Αγγλίας με νικητές τους Σκωτσέζους που είχαν επικεφαλής τον θρυλικό Ουίλιαμ Ουάλας . Από την μάχη αυτή εμπνεύστηκε ο Μέλ Γκίμπσον και γύρισε την ταινία “Brave heart” που σάρωσε τα Όσκαρ το 1995. Η επίσκεψη μας στο Στέρλινγκ έκλεισε με την ξενάγηση στο ομώνυμο κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου